torstai 9. toukokuuta 2024

ESC 2024 Semifinaali 1

Nostan esiin muutaman suosikkini, ja listaan myös kelle itse olisin suonut finaalipaikat.



Suomi oli mahtava! En oo ikinä nauranut noin paljon katsoessani viisuesitystä. Tuli sama reaktio kuin umk:ssa, että näytti, ettei miehellä oo housuja, vaikka nyt osasi odottaa nudekalsareita. Hyvä että tuli uutta hauskaa, mitä ei osannut odottaa. Henri jäi ehkä vähän taka-alalle, mikä on epäreilua. Hän loisti paremmin umk:n lavalla. Lava ei ollut loppua kohden kovin näyttävä, mutta ehkä sen valosuihkeen vuoksi kaikki laitteet piti sammuttaa. Kaiken kaikkiaan hieno ja upea esitys, ja kaikki voivat olla ylpeitä. En tosiaan ole ikinä saanut sellaisia nauruja mistään viisuesityksestä tai väliaikanumerosta, joten oli 10+ esiintyminen!
♦♦♦



Irlanti oli mainio. Kaikki oli täydellistä. Lava oli kaunis ja hurmaava. Bambie lauloi niin upeasti ja vahvasti, ja hän tappoi niin vaikuttavasti demonin. En tiedä mitään parempaa.
♦♦♦


Slovenian esitys oli upea. Suosikkikohtani oli, kun laulaja käveli vedestä, ja lopussa hän poseeraa niin kauniina. Aivan täydellistä. Veronika on minunkin arkkityyppini! Muuten laulu oli aika tylsä.
♦♦♦

Tykkään ylipäätään, miten temppuiltiin paljon varjo-olentojen kanssa. Oli paljon raakoja rooleja. Tuntui, että kesyistäkin lauluista tehtiin synkempiä livenä.

Koitin vielä valita semistä omat top10, jotka olisin itse laittanut finaaliin. Harmi kun hyvät vaihtoehdot loppuu kuuden ekan maan jälkeen. XD Nää pyrkii oleen parhausjäejestyksessä.

Suomi - Windows95man - "No Rules"
Irlanti - Bambie Thug - "Doomsday Blue"
Slovenia - Raiven - "Veronika"
Kroatia - Baby Lasagna - "Rim tim tagi dim"
Luxemburg - Tali - "Fighter"
Kypros - Silia Kapsis - "Liar"
Azerbaijan - Fahree feat. İlkin Dövlətov - "Özünlə apar"
Serbia - Teya Dora - "Ramonda"
Ukraina - Alyona Alyona & Jerry Heil - "Teresa & Maria"
Liettua - Silvester Belt - "Luktelk"

Pohdiskelin Liettuan ja Puolan välillä. Liettuan laulu on mitäänsanomaton, ja Puolan biisi on enemmän sellainen, jonka ylipäätään muistaa olemassaolevaksi. Puolan esitys ei kuitenkaan toiminut oikein mitenkään, ja Liettuan esityksessä sentään oli myös hyviä juttuja, vaikka se luovaton olikin. Listasin muuten samat, mitkä menikin oikeasti jatkoon, mutta laitoin vaan Portugalin tilalle Azerbaijanin.

Toivottavasti tänä iltana on taas jotain mukavaa luvassa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Euroviisut 2024

Euroviisuista jäi sellainen olo, etten luota enää kyseisen kilpailun rehellisyyteen. Tuntuu, että voittajamaa on sovittu etukäteen tuomarist...