keskiviikko 17. tammikuuta 2024

Spotify 2023

 


Vuonna 2023 aloin tekemään omia soittolistoja, ja sitten en enää suostunutkaan kuulemaan spotifyn omia surkeita ehdotuksia. .--D Keräilijä kuvastaa minua täydellisesti. Välillä keräilen soittolistoille sellaisia kappaleita, joita en ole koskaan kuullut, jos kuva tai nimi on lupaava. .-D

Dance pop on ehdottomasti minun suosikkigenre. Tuota kykyjenetsintäkilpailua en kyllä tajua ollenkaan. En tiedä, mikä minun musiikki sellaista olisi. Se kuulostaa minusta tyyliin siltä, että kuuntelisi jonkun kilpailijan live-vetoa jonkun oikean artistin kappaleesta, mitä en ikimaailmassa tekisi.


Minulla ei ole sellainen olo, että olisin kuunnellut mitenkään erityisen paljon Hurtsia. Vaikea uskoa, että kuuluisin tuohon ptosenttiluokkaan. Hurts on toki viihdyttänyt paljon. Kuuntelin melko innoissani heidän uusinta levyä sekä muiden levyjen hittibiisejä. .--D "Slave For Your Love" ja "Wings" ovat jääneet ehkä parhaiten mieleen tältä vuodelta.

Hurts ei tullut tervehtimään minua artistiviestissä. Sen sijaan Fall Out Boy tuli, ja Patrick tervehti siinä tulevaa minäänsä, kun hän oli itsekin kuunnellut runsaasti FOB:ia sinä vuonna ja tulee saamaan oman viestinsä spotifylta.


Hurtsin synkähkö meininki on ollut läsnä vahvasti talvella. Näyttää siltä, että puolet vuodesta on kuunneltu ihan sikana ja toinen puolikas vähän vähemmän.

Fall Out Boylla ilmestyi uusi levy maalis-huhtikuun vaihteessa, ja sitä tuli tietenkin uteliaana kuunneltua. Taidokasta jälkeä, mutta tunnun kyllästyvän levyn lauluihin melko nopeasti, ja tarvitsen kuuntelusta taukoa. "Heaven, Iowa" on ehkä sellainen, mitä olen mielelläni pystynyt monta kertaa kuulemaan.

Tykkään Fall Out Boyn ja Hurtsin musiikissa erityisesti siitä, jokainen levy on omanlaisensa, ja he luovat aina jotain uudenlaista. Tykkään kuunnella myös sanoitusten ajatuksia ja taidokkaasti luotuja sävellyksiä. Kivaa, kun he tekevät itse musiikkinsa, niin lauluista tulee persoonallisia.

Minulla on Cheryl + Girls Aloud -soittolista, ja muistan kesällä siivotessa kuunnelleeni sitä paljon. Täytyy sanoa, että Cherylin musiikkia kuunnellessa tulee melko nopeasti hulluksi. Hän ei ole kauhean taitava laulaja (mutta ei sillä tekniikalla niin väliä, tekniikat on tylsiä), minkä takia hänen levynsä kappaleet eivät oikein tuota elämystä. Monia niistä on kuitenkin kiva kuunnella, koska kokonaisuus toimii, ja taustamusiikki on mielenkiintoista. "Fight For This Love" on ehkä parhaiten jäänyt mieleen tältä vuodelta.

Girls Aloud on ollut nousussa. Alussa aina vierastan heidän kaikkia lauluja, mutta sitten jokin niistä alkaa soida aina päässä ja täytyy päästä kuulemaan sitä. Hetken päästä huomaan omaksuneeni ne. "Something New" ja "On The Metro" ovat varmasti olleet tämän vuoden soitetuimmat.

Hauska huomata miten synkkä musiikki (Hurts & FOB) soi talvella ja syksyllä, ja kevyempi musiikki ilahduttaa kesäpäiviä.

The Saturdays on ollut ehdottomasti nousussa tänä vuonna. Tykkään heidän musiikin keveydestä ja ilonpidosta. Tuntuu että heidän kertosäkeet sopisivat usein kuin mantroiksi, mitä voi hoilata itselleen, kun on vaikeassa tilanteessa, ja sitten niistä tilanteista löytää toivoa. "Up" on ehdottomasti ollut yksi tämän vuoden soitetuin.

Se ei yllätä, että Briteissä kuunnellaan samaa musiikkia, kun 4/5 on brittiläisiä. .--D Laulupelien manipulointi toimii hyvin!


"Something New" oli suosikkini tänä vuonna. Minä en pysty kuuntelemaan samaa kappaletta kauaa, mutta tähän en kyllästynyt millään. Tuntuu, että olisin kuunnellut sitä tosin enemmän kuin 34 kertaa. .--D Minusta "Something New" on täydellinen mestariteos. Siinä on hyvä sanoma, loistava naisvoima ja dramaattinen meno. Itsekin kaipaan aina jotain uutta, kun kyllästyn kaikkeen, ja silloin on hyvä olla jonkin uuden kaipuussa.

"Promise This" on mielestäni enemmän viime vuoden juttu. Blendaus-listoja tuli kuunneltua melko paljon tänä vuonna, ja "Promise This" oli aina siellä, niin syytän tätä seikkaa. Ja sitä, että Spotify ei osaa olla tarkka vuosissa näitä koosteita tehdessään.

"All Fired Up" on tosi hauska kipale, ja sitäkin pystyn kuuntelemaan melko paljon kyllästymättä. Siinä eletään täysillä hetkessä, ja se on kerrassaan lumoava.

"Something Kinda Ooh" on mielestäni enemmän sellainen kappale, mitä spotify aina soitti minulle sotkettuaan ensin soittolistan, mitä oikeasti aioin kuunnella.

"Clique" on mestariteos. Siinä on täyttä asiaa kokoajan, ei mitään täytehetkiä. Raivo tekee vaikutuksen joka kerta. Minäkin haluan löytää tehdä tavan, jolla voin tehdä yhtä ilmaisevaa taidetta! Tämä on yksi ainoista kappaleista, mitä olen voinut kuunnella useamman kerran putkeen.

23. elokuuta oli siivouspäivä, ja on taineet siivoilut venyä. .-D

Nyt aloin huvittaa itseäni ja mietin, miltä kuulostaisi, kun Hurts laulaisi "Something New":n. Se olisi varmasti rauhallinen maseversio. Fall Out Boy laulaisi "Promise This". Siinä olisi hyvät kitarat ja Patrickin innokas ääni. "All Fired Up" on perjaatteessa Cherylin tyylinen, mutta siitä tulisi huonompi. The Saturdays saisi "Clique"sta ihan hauskan. Siitä varmaan tulisi positiivisempi dance pop -versio.

Olin reipas, ja otin kuvankaappauksia koko soittolistastani. The Saturdays - "Up" on tuolla kahdessa versiossa. Luulen, että jos ne olisi laskettu yhteen, kappale olisi tuolla eniten kuulluimman viiden joukossa. Kuuntelen mieluummin radio editiä. Ihan hyvin tehty lista, mutta joistakin olen tietty eri mieltä, että pitäisikö niiden kuitenkaan olla tuolla. .-D Badflowerin "The Jester" nyt ainakin on sellainen. Mielestäni Hurts on melko harvassa täällä, kun heidän piti olla kuunnelluin ja niin mahtavilla harvinaisuusprosenteilla. Laskujeni mukaan Hurtseja on tuolla 9. Onkohan se 10% kaikista? xD

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Euroviisut 2024

Euroviisuista jäi sellainen olo, etten luota enää kyseisen kilpailun rehellisyyteen. Tuntuu, että voittajamaa on sovittu etukäteen tuomarist...